2011 11 22 Echtoucan

Posted by on 22 november 2011

Datum

di.22.nov.11

Bestemming

Echtoucan (MA)

Hoogte

125 m

Route

Boujdour, Echtoucan.

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

154

6.410

5:55

5:25

24,4

28,1

41

508

112

143

7465

 

Ben keurig om negen uur wakker, en had om half tien in het zadel kunnen liggen had ik niet nog wat huiswerk te doen. En zo, na het lezen van de e-krant, het schrijven van het dagboek en het beantwoorden van binnengekomen meeltjes, heb ik om kwart over twaalf zelfs geen tijd meer over om van een ontbijt te genieten. Ik zal de dag moeten beginnen op een Snickertje.

En wat een dag het werd. Landschappelijk schoon lijkt me ook vandaag niet gegeven, maar de ferme wind in de rug maakt alles goed. Aanvankelijk draai ik nog kleine 25-ers, maar met de stijfheid eenmaal uit de beentjes en een rugwind die gedurende de dag alleen maar harder uit het noordoosten blaast gaat het op naar 30-plussers. Geboeid blijf ik kijken naar de snelheidsmeters, die nog nooit vertoonde cijfers bevatten: Een gemiddelde snelheid van 26 of een gemiddelde rijsnelheid van bijna 29 is voor deze jongen ongekend. Woestijnen: Je staat er bijna stil of wordt van de kaart geblazen.

De sfeer op de weg lijkt een andere te zijn dan voorheen. Vielen mij tot gisteren niet aflatende groeten ten deel van medeweggebruikers, vandaag is men lang zo uitbundig niet. Zelfs diverse groeten van mijn kant blijven onbeantwoord, en dat is me in Marokko nog niet eerder gebeurd. Rijd er hier een ander soort mobilist rond, of heeft dan toch het eindeloze niets en de afwezigheid van alle faciliteiten een effect op ’s mans psyche? Ik heb nergens last van. Met een liter cola, drie liter water, een zak met snoepgoed en een harde wind in de rug vermaak ik me uitstekend.

Na 135 kilometers is er een eerste teken van leven, en tien kilometer verderop tref ik een service station. Ik kan er een gebakken ei bestellen en m’n voorraden aanvullen, maar voor een werkende waterkraan ben ik aan het verkeerde adres. Ik ben genoodzaakt flessen water te kopen wil ik me vanavond kunnen wassen.

Omdat het volgende service station al over 25 kilometer is vind ik een plaatsje voor mijn tent even verderop. Een kleine heuvel neemt de wind wat weg en ontneemt de weggebruikers het zicht op mijn onderkomen. Het opzetten van de T2 gaat zowaar soepeltjes, ondanks de wind en het feit dat ze alweer lang ongebruikt in mijn bagagetas mee hobbelt. En ik mag dan de luxe van een warme douche of opgemaakt bed ontberen, ik kan vanavond vroeg gaan slapen en morgen gezond weer op.

Powered by GPSies.com · Developed by Bikes.org.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *