Proloog

Er zijn vele redenen om een reis naar verre oorden per fiets af te leggen. Een mens kan zich geroepen voelen de wereld te willen gaan verkennen, te treden in voetsporen waar weinigen hem of haar in voorgingen. Om de medemens te leren kennen ver weg van de eigen comfortzone, een mens soms nog zo puur en ongewoon. De fietsende reiziger zal zijn grenzen verleggen. Bestaande definities van vies, mooi, moe en indrukwekkend zullen plaatsmaken voor nieuwe.

De motivatie voor deze tocht is mijn garderobekast. Ik mag dan gezegend zijn met twee en een halve strekkende meters van het fijnste Zweedse spaanplaat gevuld met kleding van de beste stoffen, feit is dat het vinden van kleding die mij past een steeds grotere opgaaf is gaan worden. Broeken krijg ik niet meer dichtgeknoopt, en elke ochtend knellen poloshirts en overhemden als het netje om een rollade. Kortom, deze jongen is hoognodig toe aan een stevige inspanning, en de vraag hoe lang de reis zal gaan duren is kort te beantwoorden: Zeker 15 kilo.


One Response to Proloog

  1. Gert Jan

    He mooie rollade, aanhouden dat regenpak ook al schijnt de zon meedogenloos en schreeuwt het lichaam om verkoeling. Die extra zweetbeurt doen je kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen.
    Ik hoop dat je een mooie voortzetting van je tocht hebt. Marokko is altijd leuk, ik hoop dat je hard kunt fietsen bij de talloze straathonden die je tegen gaat komen. Ook dat betekent weer inspanning en kilo’s wegtrainen. Ik volg in NL het programma OBESE en heb beelden bij jou. Ok goser succes
    Groet GJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *