2011 09 01 Annecy

Posted by on 1 september 2011

Datum

do.01.sep.01

Bestemming

Annecy (FR)

Hoogte

515 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

1.455

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De receptioniste kan me inmiddels uittekenen, maar een extra nacht verblijven is uiteraard geen enkel probleem. Het heeft er alle schijn van dat de zomerdrukte over is en het wintersportseizoen – hopelijk – nog even op zich wachten laat.

Het werk vordert vandaag niet zoals gehoopt. Als eenmaal de nieuwsmedia zijn uitgeplozen en ik uitzoek hoe foto’s de blog op z’n best kunnen ondersteunen wordt de draadloze internetverbinding steeds slechter, om tegen enen geheel weg te vallen. Na vastgesteld te hebben dat het niet aan mijn laptop ligt probeer ik de Franse receptioniste te bewegen actie te ondernemen. Dat is lastig.

Hua Lin (45, ziet eruit als 30) en haar student Zhu-Jun (24) zijn –  off the record – niet te spreken over de daadkracht van de Fransen. Ze reizen er inmiddels al weken rond, en de Franse drang om toch vooral vakantie te vieren begint op te vallen. Met weemoed denken ze terug aan Taiwanese restaurants die van vroeg tot laat open zijn, of de minimarktjes van 7-Eleven die nooit hun deuren sluiten. En geen alcohol verkopen tussen acht uur ’s avonds en ’s ochtends? Wat een onzin.

Hua Lin doceert Europese geschiedenis aan de universiteit van Taipeh. Ze spreekt haar talen en houdt van een geanimeerd gesprek. Nou, dat komt mooi uit nu het internet op haar gat ligt. Meer dan twee uren vliegen voorbij, maar zodra er weer internet is trekken we ons terug met het huiswerk. Erg ongebruikelijk, besef ik mij later, maar beide dames hebben zich voorgesteld met hun eigen, Chinese namen. Steevast wordt een westerse naam gebruik wanneer in contact met een langneus.

Voor de maaltijd loop ik de stad in voor een broodje kebab. Weer terug aan de schrijftafel zie ik het gezicht van Hua Lin betrekken als ik haar eerlijk antwoord geef. Ze leek zich al te hebben verheugd op een gezamenlijke maaltijd, en uit beleefdheid prik ik alsnog een vorkje nasi mee. Wellicht had ik niet moeten vertellen geboren te zijn in het jaar van de draak. Elke Chinese familie hoopt op een mannelijke draak, zo laat ze weten.

7 Responses to 2011 09 01 Annecy

  1. Mark Grobben

    Altijd al gedacht dat je een draak van een figuur was Leo ! ;-))

  2. Edith

    Hoi, tja Annecy is mooi en dat is lastig losweken. Maar de rest van Frankrijk is ook de moeite waard! Ik ben benieuwd waar je spanje induikt (er zitten best leuke colletjes in die pyreneeën :-)

  3. Fiet en Louis van Doorn

    Beste Leo,

    Leuk dat je weer op reis bent! Je had van een gratis maal en overnachting kunnen genieten als je je route een klein beetje naar het Westen had verlegd. Per auto is Arles anderhalf uur van ons verwijderd. Veel sterkte en avonturen onder weg.
    Groet,

    Fiet en Louis van Doorn

  4. Oom Piet en tante Renée

    Hallo Leo.

    We werden door Peter attent gemaakt dat we jou konden volgen via de electronische weg, al hoewel dit toch nog een iets andere weg is de fietskaravaan genaamd

    Als je bent üitgefietst kun je tevens een boek uitgeven, wat een werk man, maar wel prachtig.
    We zullen jouw fietstocht op de voet volgen, want fietsen is er voorlopig toch nog niet bij.voor mij.

    Dat je maar veel wind in de rug mag hebben, vooral als je over de Pyreneen moet.

    De hartelijke groeten van Oom Piet en tante Renée

  5. niek & ina

    Hoi Leo,
    Je kunt natuurlijk niet alles hebben, maar IJsseljazz was grandioos dit jaar.
    Het weer zat mee en het was enorm gezellig en druk. Ik denk zo’n 10 tot 15 duizend bezoekkers.
    Michael Dotson die Chicago blues ten gehore bracht was voor mij de topper.
    Wil even meegenieten? http://www.nhphotosholland.nl
    Verder alles goed met je?
    Hier vandaag winderig en 15° jij zult het wel beter hebben.
    We horen verder wel Groeten Niek & Ina

  6. Monique

    En ik maar denken dat je ging fietsen om af te vallen!

  7. Marcel K

    Da’s niet aardig Mark! Maar ja, jij bent in de Chinese astrologie dan ook een rat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *