2011 09 25 Molina de Aragón

Posted by on 25 september 2011

Datum

zo.25.sep.11

Bestemming

Molina de Aragón (ES)

Hoogte

1060 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

3.105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is frisjes vanochtend. Het bedlaken en dunne deken bleken al onvoldoende, en wanneer ik om tien uur de deur uitstap slaat de koude me om de oren. De receptioniste wist gisteren te vertellen dat Molina tot de koudste plekken van Spanje behoort. Afgelopen Nieuwjaar was het 27 graden onder nul. En wist ik wel dat eergisteren, niet veel verderop, de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen?

In het restaurant onder maar niet behorend tot het hotel nip ik aan goede bakken koffie en werk een kaastosti naar binnen. De dag gaat een saaie worden, want er valt veel te lezen en te schrijven. Pas tegen achten ben ik ermee klaar, al schuif ik het publiceren van foto’s even vooruit. Nog drie dagen fietsen, dan heb ik in Madrid mogelijk weer een paar verplichte rustdagen. Een bezoekje aan de kersverse ouders Caroline en Francesco staat op het programma, alsmede het verkrijgen van een visum voor Mauritanië.

Het kasteel en andere oude gebouwen van Molina zijn helaas niet aan me besteed, en ik trek even het dorp in voor een warme hap. Ik schuif aan in een visrestaurant waar de soep louter een voldoende scoort omdat er heerlijk vers brood bij geserveerd wordt, en het bordje gamba’s is ook al niet zo smakelijk als gehoopt. Ik poog het maal nog te redden met wat tiramisu, zonder te realiseren dat de betreffende fabriek drie jaar geleden failliet gegaan is. Zucht.

Thuis een praatje gemaakt met de receptioniste. Ze is blij met haar tijdelijke baantje want de werkeloosheid is erg hoog. Als vriendin van de zoon van de baas heeft ze een begrijpelijk voordeel. Ze is bezig aan haar laatste jaar in een studie Psychologie, al weet ze nog niet hoe ze straks haar kennis te gelde gaat maken. Emplooi zoeken in het buitenland vindt ze geen optie. Het idee Molina te moeten verlaten is al ondraaglijk. Vrolijk van de regering wordt ze ook al niet: Die heeft besloten de bekostiging van universiteiten te gaan verminderen. Hoe denken we dat Europa zich straks gaat staande houden tussen de andere economische zwaargewichten?

2 Responses to 2011 09 25 Molina de Aragón

  1. monique

    Sneeuw onderweg. Ik heb altijd het idee dat Spanje voor lekker warm staat. Wij gaan volgende week op stap met een camper waar ik ontzettend veel zin in heb. Leuk om te weten dat de lgoboeken bijna automatisch draait….. mis je werk al een beetje?

  2. monique

    Sneeuw onderweg. Ik heb altijd het idee dat Spanje voor lekker warm staat. Wij gaan volgende week op stap met een camper waar ik ontzettend veel zin in heb. Leuk om te weten dat de logboeken bijna automatisch draait….. mis je werk al een beetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *