2011 09 30 Madrid

Posted by on 30 september 2011

Datum

vr.30.sep.11

Bestemming

Madrid (ES)

Hoogte

650 m

Route

Madrid.

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

3.405

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 30 september 2011 gaat de boeken in als een typische offday. Van de aanvankelijke zelfbelofte de stad te gaan verkennen komt niets terecht, evenals van het zoeken naar een welkomstgeschenk voor Amaia. Bijgeslapen heb ik dan weer wel. En de fietstassen zijn weer eens uitgemest. Ik blijk een flinke draagtas aan overbodige spullen mee te torsen, waaronder landkaarten en een regenbroek. En een scheerapparaat van Braun, want in het voorbijgaan naar Museo de Jamon tref ik in de vitrine van een klein winkeltje een echte Philips dubbelsnijder op batterijen aan. Kijk, eindelijk weer wedstrijdmateriaal over de stoppelige wangetjes.

Het vervangen van de achterste derailleurkabel is geen grote klus, maar dat doet het kraken van de ketting niet verdwijnen. De constructie rond het centrale tandwiel blijkt flink verbogen, en in de grammendiscussie is adequaat gereedschap thuisgebleven. Beland uiteindelijk in de uitgebreide winkel van Karacol, die pas maandag weer tijd hebben voor een reparatie. Mm.

Tijdens de avondwandeling stuit ik op de Calle Preciados op Omar. Onder zijn randonneur en twee aanhangers ligt de straat bezaaid met krantenartikelen, en meneer zelf is ontspannen in gesprek met voorbijgangers. Sinds 1991 trekt Omar rond over de wereld, en in zijn levensonderhoud voorziet hij met korte baantjes of, zoals vandaag, met een geldmandje. En zo te zien kan ook hij zich vanavond een goed bed en maaltijd veroorloven.

One Response to 2011 09 30 Madrid

  1. Emiel Kaper

    Hoi, Leo,
    Grappig, de foto’s rond de Puerta del Sol: wij hebben ook eens daar overnacht, in hotel [Spaanse naam, geen idee], waar ’s ochtends vroeg (of noemen ze 5 am in Spanje nog ’s avonds laat?) de gasflessen werden verwisseld onder luid getrommel.
    En deze Museo del Jamon komt mij ook bekend voor…
    Gelukkig hadden ze er ook ander spul dan ham, want mijn eetlust wordt niet opgewekt door die uitgedroogde lijkendelen…

    Succes met je reparaties daar, en veel plezier onderweg naar Toledo e.v..
    Lijkt erop dat je Sevilla niet op het program hebt? Zou een mooi vergelijk zijn na het Alhambra…
    Wie weet ligt Córdoba wel op de route? De Mezquita (eigenlijk alleen die) is tamelijk fotogeniek…

    Groeten,
    Emiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *