2011 10 04 Madrid

Posted by on 4 oktober 2011

Datum

di.04.okt.11

Bestemming

Madrid (ES)

Hoogte

650 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

3.459

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In weerwil van de algemene opvatting kent het reizen als oudere jongere ook voordelen. Ze zijn vooral het gevolg van aangezien te worden voor vol, en betekenen dat er ondermeer minder vaak een loopje met je wordt genomen tijdens prijsafspraken. Daarnaast schat de gastheer of –vrouw ook nog weleens in dat je last hebt van een verminderde flexibiliteit. Net als in de vorige kamer in dit hostel sliep ik vannacht alleen op een kamer met vier bedden. Gisteren lag er nog een oudere jongedame op de kamer, maar die heeft vannacht elders onderdak gevonden. Ook in de herberg van Westerlo bedeelde overste Ellie me een eigen kamer toe.

De voortgang van mijn werkzaamheden vandaag is bemoedigend. Ik hik tegen een behoorlijke achterstand aan, en dat maakt de lust eraan te beginnen over het algemeen niet groter. Pas in de middag weet de machine op gang te komen en stop ik pas als het bekijken van de foto’s me voor de ogen begint te dazen. Collega Martin weet op een gemiddeld turntoernooi duizenden foto’s te schieten en in een dag uit te zoeken, maar deze jongen lijkt wat minder gefocust.

Het gaan verzitten verloopt vandaag weinig succesvol. Bij de Mek heeft het hele restaurant slechts één stopcontact ter beschikking, en wanneer ik me daar – met koffie – geïnstalleerd heb blijkt er geen spanning op te staan. De Burgerkoning heeft al helemaal geen stroom op de menukaart staan, en zo keer ik na een paar uur energieloos naar huis. Het voorwerk voor de blog is inmiddels gereed, maar ik heb nog een dag nodig om het af te ronden. Wel, dat is beter dan met een onvoldaan gevoel verder te fietsen.

Het grote nieuws van vandaag is dat de privacy-bestrijders van Apple een nieuw telefoontje op de markt brengen. Het apparaat is uitgerust met spraakherkenning waarmee het de gebruiker van dienst kan zijn. Zo kan het de vraag “What will be the weather tomorrow?” beantwoorden, na consultatie met de grote Apple-computer. Het laat zich raden wat straks een populaire vraag gaat worden: “What is the answer to life, the universe and everything?”. Lig er om twaalf uur in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *