2011 10 15 Ogijares

Posted by on 15 oktober 2011

Datum

za.15.okt.11

Bestemming

Ogijares (ES)

Hoogte

700 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

4.037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagmenuutjes voor acht euri, of een kopje koffie of biertje voor één euro tot € 1,20. Wellicht wel dankzij de schappelijke prijzen wordt er in Spanje veel buiten de deur genuttigd. Voor de Ogea’s betekent dat al sinds mensenheugenis een ontbijt met de familie in de binnenstad. Ik maak er kennis met Leyla’s moeder, broer, zus en hun jonge gezinnen. In de andere hoek van het café zit een andere familie, die hier ook al eeuwen op zaterdagochtend aanschuift. Toch blijft het contact beperkt tot een vriendelijke goedendag.

Nu de jonge garde een dagje bij oma verblijft trekken we gedrieën de stad in voor een fikse wandeling. Overal zijn sporen te zien van de Moren, die hier bijna 500 jaar lang flink huis hielden. Zo passeren we de soek, hun universiteit en uiteraard het Alhambra. Spijtig genoeg blijft dit grootste bouwwerk voor ons gesloten. Sinds enige tijd geleden het aantal bezoekers werd gelimiteerd dien je zo’n anderhalve week van tevoren kaarten te bestellen. Deze jongen zal nog een keertje moeten terugkeren. Vanaf een omliggende berg sippen we op een terras met groots uitzicht aan onze drie euro-drankjes. Het uitzicht over stad en monument is onbetaalbaar.

De rest van middag ons verpoost met meer wandelen, broodjes falafel eten en een sportbroekje kopen. Nu ik een grote tas met overbodigheden aan Peter heb kunnen overdragen ter verzending naar Nederland is er weer ruimte in mijn bagagetassen.

 

3 Responses to 2011 10 15 Ogijares

  1. jacolien

    Ha die Leo, ik heb weer genoten van de verhalen, Jacolien

  2. Miriam

    Hola Leo!

    Ben benieuwd of je Málaga inmiddels hebt verruild voor drogere oorden?! Als ik de weerberichten goed heb gezien, zou het op z´n laatst vandaag mogelijk geweest moeten zijn naar Algaciras te rijden, dus ik hoop dat je daar goed bent aangekomen. Veel succes nog met de rest van de rit naar Dakar!

    Groetjes,
    Miriam

  3. peter

    Hey leo.
    Ik zie dat je na je bezoek aan Los Romanes je reisverslag niet hebt bij gewerkt.
    Ben benieuwd hoe je het vondt hier en kijk uit naar het verloop van je reis.
    We willen weten waar je nu bent.

    suc6 met je reis.
    Groetjes Peter en Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *