2011 10 21 Málaga

Posted by on 21 oktober 2011

Datum

vr.21.okt.11

Bestemming

Málaga (ES)

Hoogte

5 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

4.234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik gisteren grotendeels ten prooi viel aan de vrije nieuwsgaring en kooplust besluit ik het werk vandaag voort te zetten en af te ronden. De blog publiceren is het doel, al besef ik deze ochtend niet dat de R van SMART ten grave gedragen gaat worden door de G van Gezelligheid. Nadat ik het productieve kluizenaarsbestaan in de slaapkamer wegens al te grote warmte heb verruild voor de keuken is het er een komen en gaan van medebewoners die me aanschieten voor een praatje. Wel gezellig, niet productief.

Maite (richting 50) is een Baskische en woont tijdelijk in dit hostel. Ze is flexlerares Latijn en Grieks op een middelbare school. Als er ergens in het land een reguliere docent uitvalt mag zij op komen draven. Hoewel er inmiddels discussie over gevoerd wordt is de middelbare school in Spanje ingericht volgens de beginselen van Jacques Wallage consorten. Op de middenschool wordt geen onderscheid gemaakt tussen langzame, snelle en niet-geïnteresseerde leerlingen, hetgeen het lesgeven er niet altijd makkelijker op maakt. Dat ik met enige regelmaat Spanjaarden aantref die de Engelse taal machtig zijn mag een wonder heten. Afgezien van desinteresse zijn er docenten te over die de taal alleen in geschrift beheersen. Het nasynchroniseren van alle buitenlandse taal op de televisie maakt het er ook niet eenvoudiger op.

Breng de avond door in een gezellige doch onproductieve keuken. Miriam heeft er een laatste dagje rondtoeren opzitten en heeft ondermeer El Camino del Rey bezocht. Dat is een vervallen wandelpad langs de wanden van een spectaculaire kloof nabij Chorro. Ondanks de waarschuwingen en afzetting zijn er toch telkens avonturiers die het erop wagen, soms met de dood tot gevolg. Kruip om half twaalf onder de wol. Morgenochtend nog twee laatste stukjes schrijven, dan snel verder naar de veerboot. Richard vindt mijn optimisme misplaatst.

 

One Response to 2011 10 21 Málaga

  1. Marianne

    Je hebt een geweldige schrijfstijl, Leo. Ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen. Het Afrikaanse avontuur is begonnen. Geniet ervan en blijf vooral ook schrijven. Liefs tante Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *