2011 10 24 Málaga

Posted by on 24 oktober 2011

Datum

ma.24.okt.11

Bestemming

Málaga (ES)

Hoogte

5 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

4.245

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De buienradar had het gisteren al verklapt: Vandaag valt er nog meer regen aan de ooit weer eens Costa del Sol. In het e-nieuws wordt vanochtend gerept over Marokkanen, die in diverse steden in hun land de straat op zijn gegaan om te demonstreren. Dat zal niet vanwege het hemelwater wezen, wel tegen het trage tempo waarin hun land kan worden hervormd. Tja, nu ze bij de buren hebben gezien hoe eenvoudig zelfs de machtigste leiders halfdood uit een regenpijp getrokken kunnen worden zal de Marokkaanse koning vermoedelijk weldra alle Toyota Landcruisers laten vernietigen. Wat een wagen!

Mijn moeder is vandaag jarig, en dat is een goede gelegenheid weer eens iets van me te laten horen. Zo hoor ik en passant dat van het blokje van vier huizen, waar het mijne er één van is, ik de nog enige zittende bewoner ben. Op nummer 5 blijken Xaviera en haar dochtertje het rustieke stedeke dan toch weer ingeruild te hebben voor een verblijf in Sodom, en ook buurman Richard vertrok op een goede dag met de noorderzon. Aangezien ook, na 41 jaren, de huur van Geesje en Willem is opgezegd (beiden wonen in Waalwijk bij hun dochter) is de leegstand in de Middenstraat enorm. Mag hopen dat de woningbouwvereniging zich ditmaal tot het uiterste gaat inspannen een paar passende, fatsoenlijke huurders te vinden. Diepenheimers, als het kan.

En oja, mijn stroom gaat over drie dagen afgesloten worden als ik niet pronto de meterstand ga doorgeven. Het zal de mensen van RWE niet ontgaan zijn dat het stroomverbruik vanaf augustus tot nagenoeg nul is gedaald. En aangezien de Tokkies, die eerder naast me woonden, het zelfs op de winterste dagen voor elkaar wisten te krijgen als enige in het rijtje een dak vrij van sneeuw te hebben zullen de nummers 5 tot en met 11 mogelijk ergens op een veeg lijstje staan. Awel, noabers Siem en Margreet gaan vanmiddag de meter opnemen en de energieboer bellen.

Op een dag met veel regen resteert me weinig dan wat bij te lezen en goed voor mezelf te zorgen. Nu de dokter me op het hart heeft gedrukt gezond te eten staat er vanmiddag gemengde sla met tonijnblokjes op het menu, en in de avond longustino’s a la Miri. Met flink wat knoflook opgebakken in olijfolie en besprenkelt met zeezout, voorwaar een delicatesse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *