2011 11 05 Settat

Posted by on 5 november 2011

Datum

za.05.nov.11

Bestemming

Settat (MA)

Hoogte

410 m

Route

Dagscore

Afstand

Rijtijd

Snelheden

Hoogte

Lichaam

Dag

Totaal

Dag

Effectief

Gem.

Gem. (eff.)

Max

Hoogtemeters

Gem. Hartslag

Max

Calorieën

0

4.957

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen half tien schuif ik aan in het café naast de lobby om te bezien welk ontbijt er voor 30 dirhammen voorgezet gaat worden. En dat blijkt minder te hebben geleden dan het gebouw, want weldra werk ik me een weg door een croissant, vers stokbrood met roomboter belegd, yoghurt, een smakelijk kopje koffie alsmede een juist bereide vruchtendrank met appel en banaan. Kijk, daar kan een man op gaan fietsen!

Terug op de kamer slaat mijn enthousiasme om in zorgen. Wil ik om twaalf uur weg dan kan ik opnieuw amper schrijven, en wordt de achterstand nog groter. Ik tel mijn zegeningen: De kamer, het ontbijt, de mogelijkheid tot het doen van de was, draadloos internet en niet in de laatste plaats een stadje waarin je kunt rondlopen zonder door gidsen te worden lastig gevallen. Ik maak er een sabbat van.

Spendeer de middag met achterstallig schrijfwerk en een schoonheidsdutje. Dan is het op naar de binnenstad voor een halve kip en een liter cola. Het is zaterdagavond en voor een islamitisch land verbaast het me hoeveel jonge meiden van 15+ er rondscharrelen, in groepjes of zelfs alleen. Volgens Abdallah (uit de Oase van het Noorden) trouwen de meeste meiden hier ergens tussen de 18 en 20. Daarna lijkt, het moet gezegd, het proces van alsmaar uitdijen onomkeerbaar. Zie je hier nog prachtige figuurtjes rondlopen op hun twintigste, boven de 25 lijkt geen enkele vrouw meer aandacht aan haar vormen te willen besteden. Dames, ga toch fietsen!

Ben de avond kwijt aan het uitzoeken van foto’s voor de blog. Dat is jammer, want na middernacht heeft het geen zin meer dit af te raffelen. Nu naar bed, dan morgenochtend bijtijds nog een laatste dagje beschrijven en de blog bijwerken. O, o, o, van ongelooflijk optimisme.

3 Responses to 2011 11 05 Settat

 1. Paul v/d Berg

  Ha die Leo! Really long time no see, mate. Ik lees al een tijdje met veel plezier jouw blogs. Momenteel zit ik bij m’n vriendin in Meppel op schoot met een I-pad, dat wonderschone stukje techniek! Ik bedoel eigenlijk dat ik de I-pad op schoot heb en dat ik in het huis van vriendinlief ben. Ik heb al veel gereisd met de Tenere maar ben nooit in Marokko geweest. Tijdens het lezen van jouw stukjes heb ik het gevoel dat ik met je meereis; je kunt leuk en beeldend (be)schrijven wat je ziet en ervaart. Ga zo door man, “ouwe” diesel!! Volg.week komt GJ weer ’s langs bij mij in Velp en zal jij ongetwijfeld “over tafel komen”.
  Veel plezier nog jongen and keep the bike and yourself between the lines! Ciao

 2. herman smallegoor

  Hallo Leo,

  Met aandacht volg ik de karavaan naar Dakar, de mooie verhalen en foto’s geven een diepe indruk van jou co 2 neutrale reis………ik geniet ervan, doe rustig aan en blijf gezond.

  Herman

 3. Bert Mennink

  Jouw verslagen zijn geweldig! Ga zo door en ik hoop dat het daar een beetje uit te houden is……!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *